1 min

Het afgelopen jaar was Apple wederom een van de grootste klanten van Samsung. Samen met Deutsche Telecom, Ingram Micro, Sprint en Verizon waren de vijf bedrijven goed voor 13 procent van Samsung’s omzet. Ondanks dat Apple en Samsung af en toe elkaars bloed kunnen drinken verschijnt er geen Apple-product in de winkel zonder Samsung’s hulp.

Hoeveel Apple precies heeft bijgedragen aan Samsung’s omzet is niet duidelijk, wel is duidelijk dat deze vijf bedrijven samen goed zijn voor 13 procent van de omzet. De totale omzet kwam in 2014 uit op 185 miljard dollar, 13 procent daarvan is 24 miljard dollar (22 miljard euro).

Van deze vijf klanten is Apple de enige die onderdelen koopt bij Samsung voor zijn producten. De overige vier bedrijven kopen puur en alleen smartphones in. In de producten van Apple zijn een groot aantal onderdelen vaak door Samsung geproduceerd. Hierbij valt de te denken aan processoren, werkgeheugen, SSD’s (opslag), en beeldschermen. Zo werd recent duidelijk dat de nieuwe Macbook Airs zijn voorzien van het nieuwste SSD-geheugen van Samsung.

Opmerkelijk is overigens dat bij de top vijf klanten de naam van China Mobile ontbreekt. Dat laat ook meteen zien dat Samsung in China nog het nodige werk te verrichten heeft. De concurrentie vanuit China is overigens wel zeer extreem dus daar zal Samsung nog een flinke kluif aan hebben.