2min

Google zou in zijn geheimzinnige Google X-lab een nieuw project zijn gestart om nieuwe accutechnologie te ontwikkelen. Het bedrijf hoopt accu’s te ontwikkelen die gebruikt kunnen worden in slimme brillen en lezen. Het bedrijf wil dus kleinere accu’s ontwikkelen met een veel hogere capaciteit en die waarschijnlijk ook sneller zijn op te laden.

We hebben er inmiddels al tientallen keren over geschreven. De innovatie in mobiele producten is de afgelopen tien jaar gigantisch geweest, maar de innovatie in accutechnologie lijkt wel stil te hebben gestaan. Nog steeds zitten we vast aan de lithium-accutechnologie die eigenlijk gewoon tekort schiet. We moeten allemaal elke dag onze telefoon opladen, onze laptops houden het ook niet langer dan een werkdag vol en elektrische auto’s hebben een beperkt bereik.

We kunnen wel stellen dat er een enorme behoefte is aan betere accutechnologie, inmiddels hebben wetenschappers over de hele wereld al nieuwe varianten op de lithium-accutechnologie uitgevonden, maar geen enkele technologie heeft voor een doorbraak gezorgd. We hebben al accu’s gezien op basis van algen, aluminium, grafiet (grafeen), koolstof en nog veel andere materialen.

Nu lijkt ook Google zich te gaan mengen in de innovatie op accutechnologie, volgens bronnen van The Wall Street Journal gaat het Google X-lab zich nu ook bezighouden met accutechnologie. Daarmee is Google het zoveelste bedrijf dat investeert in de ontwikkeling van een nieuwe en betere accutechnologie.

De grote vraag die we vandaag de dag nog steeds moeten stellen is, maar wie komt er met een doorbraak en de opvolger voor de lithium-accutechnologie. Zodat onze smartphone straks een week meegaat of onze auto gewoon 5000km kan rijden zonder op te laden. Die vraag blijven we ons voorlopig nog wel even stellen.