Apple heeft zojuist bekendgemaakt dat het zijn World Wide Developers Conference (WWDC) 2015 organiseert van 8 tot 12 juni. De WWDC is een conferentie die speciaal is opgezet om ontwikkelaars bij te praten over de laatste ontwikkelingen van het iOS- en Mac-platform.

Apple organiseert WWDC 2015 wederom in San Francisco en dit jaar vind het evenement begin juni plaats van 8 tot 12 juni. Apple heeft gekozen voor Moscone West in San Francisco. Apple zal meer dan 100 technische sessies organiseren en uiteraard is er weer een openingskeynote.

Verwacht wordt dat Apple tijdens WWDC 2015 zijn nieuwe streaming muziekdienst zal presenteren welke moet gaan concurreren met Spotify en Deezer. Verder zal Apple ongetwijfeld veel aandacht besteden aan het ontwikkelen van apps voor de Apple Watch. Aangezien dit het nieuwste platform is van het bedrijf moet het daar nog wat extra ontwikkelaars voor warm maken.

Ook zal Apple waarschijnlijk dieper in gaan op de nieuwe Apple TV die later dit jaar zou moeten verschijnen. Daarmee wil Apple de concurrentie aangaan met de kabelbedrijven in de Verenigde Staten.