2min

Ziggo en UPC zijn recent gefuseerd en zijn nu alleen nog actief onder de naam Ziggo. Voor de fusie had Ziggo al aangegeven dat er zo’n 450 arbeidsplaatsen geschrapt zou worden en dat enkele honderden tijdelijke en externe contracten niet zouden worden verlengd. Nu blijkt dat er meer dan 1000 werknemers hun baan gaan verliezen. Ziggo lijkt overigens voor de minder nette manier te kiezen door personeel over te plaatsen en te zorgen voor extreme reistijden naar hun werk.

De fusie van Ziggo en UPC zorgt ervoor dat er flink wat zaken veranderen. Zo zijn klanten niet altijd even blij met de storingen die het heeft opgeleverd en het feit dat ze hun gebruikersnaam moeten aanpassen, maar intern bij Ziggo is de bom nu ook gebarsten. Het bedrijf gaat meer dan 1000 werknemers ontslaan of op een andere manier dwingen het bedrijf te verlaten.

Zo verplaatst Ziggo een hele hoop werkzaamheden naar andere locaties, voornamelijk in de omgeving van Amsterdam waardoor de reistijd voor veel werknemers extreem gaat oplopen. Veel werknemers zullen waarschijnlijk zelf gaan uitkijken naar een andere baan. Ziggo heeft op dit moment nog vestigingen in Groningen en Limburg die gaan sluiten. In totaal krijgen zo’n 650 werknemers een extreme reistijd, mensen die werkzaam waren in Groningen moeten straks zo’n 4 uur per dag gaan reizen en mensen die in Maastricht werken 5 uur per dag. De FNV noemt het belachelijke reistijden en een verkapte reorganisatie.

De ondernemingsraad van Ziggo heeft al aangegeven tegen de plannen te zijn van het bedrijf. Ziggo verwijst echter naar de eerdere aankondiging waarin het aangaf zo’n 450 banen te gaan schrappen en enkele honderden externe en tijdelijke contracten.