Dell heeft besloten om ook in Europa een lab te openen waar onderzoek gedaan kan worden naar Internet-of-Things toepassingen. Het lab is geopend in limerick, Ierland. Het is Dell’s eerste Europese lab voor Internet-of-Things-toepassingen, eerder werd er al een lab geopend in de Verenigde Staten.

Dell wil samen met andere organisaties Internet-of-Things (IoT)-oplossingen en -toepassingen gaan ontwikkelen en daarvoor heeft het nu twee labs opgezet. Bedrijven kunnen in het lab hun ideeën bespreken en met de technici van Dell bekijken hoe ze dit het makkelijkste kunnen realiseren. Dell biedt vervolgens ook de mogelijkheden om de producten te ontwikkelen, produceren en testen.

Dell kiest ervoor om de markt voor Internet-of-Things niet helemaal zelfstandig op te gaan. Het biedt een platform en een lab voor andere bedrijven om aan mee te werken. Als Dell mogelijkheden ziet in de plannen van derden zal het deze steunen en de nodige middelen ter beschikking stellen. Dell hoopt allerlei niet relevante maar noodzakelijke zaken weg te nemen bij de bedrijven, zodat die zich echt kunnen richten op het bedenken en ontwerpen van IoT-toepassingen.

Dell heeft inmiddels wel een eerste eigen product gepresenteerd voor de IoT. Het gaat om een IoT-gateway waar andere producten aan gekoppeld kunnen worden, de gateway verzamelt, verwerkt en beveiligt de gegevens die worden aangeleverd. Ook dit product moet de zorgen van andere bedrijven wegnemen omdat er nu een basis ligt waar ze op aan kunnen sluiten.