Sony zal niet zijn smartphonetak verkopen of stoppen met het maken van smartphones, dit heeft de CEO van Sony Mobile, Hiroki Totoki, laten weten aan Arabian Business. Sony wil namelijk ook een rol gaan spelen met Internet of Things en daarbij is de smartphone een cruciaal onderdeel.

Sony heeft inmiddels een Internet of Things-strategie voor zichzelf geformuleerd en daarin speelt de smartphonetak een cruciale rol. Daarom zal het bedrijf de smartphonetak ook niet verkopen of stoppen met het maken van smartphones. Wel zal Sony goed kijken naar de kosten en de concurrentie om ervoor te zorgen dat Sony Mobile bestaansrecht houdt.

Volgens Totoki heeft "Sony een goed gevoel voor technologie en zijn ze niet beperkt tot de smartwatch, maar werken ze ook aan smart wear, smart products en smart devices. Daarnaast zijn er nog veel meer dingen die worden gemaakt voor het Internet of Things tijdperk."

De smartphone is echter de hub die alle apparaten met elkaar laten samenwerken of waarmee je ze kan bedienen. Een smartwatch werkt bijvoorbeeld niet zonder smartphone.