Google zou overwegen om een belang te nemen van 35 procent in het Zuid-Koreaanse LG Electronics. Dat gerucht gaat ineens de ronde en heeft ervoor gezorgd dat het aandeel van LG omhoog is geschoten. LG heeft inmiddels het gerucht ontkent, waardoor het aandeel weer wat inzakte.

Volgens het gerucht zou Google een belang van 35 procent willen nemen in LG Electronics. Daarvoor zou het bedrijf omgerekend zo’n 2 miljard euro moeten betalen. Google zou de aandelen overnemen in een zogenaamde blockdeal maar zou geen zitting willen nemen in het bestuur en management van het bedrijf, ondanks dat het dan de grootste aandeelhouder zou zijn.

De grote vraag is waarom Google een belang zou nemen van 35 procent in het Zuid-Koreaanse bedrijf, dat is niet helemaal duidelijk. LG heeft het gerucht meteen ontkent maar ondanks dat steeg het van LG flink, op een gegeven moment stond LG Electronics 14 procent in de plus, uiteindelijk sloot het aandeel met een plus van 3,07 procent.

De aandelenkoers van LG Electronics is de afgelopen maanden echter in een negatieve spiraal terecht gekomen. Een dergelijke investering van Google zou wel degelijk een ommekeer teweeg kunnen brengen. De verkopen van LG Electronics vallen tegen en het toekomstperspectief is onzeker. Verder gaan er geruchten dat LG opnieuw mensen moet ontslaan in de moeizame mobiele- en televisiedivisie.