2min

Apple zou zijn eigen televisiedienst hebben moeten uitstellen tot volgend jaar, er zouden problemen zijn met de contractonderhandelingen en de hoeveelheid servercapaciteit die nodig is om de televisiedienst aan te bieden. Wel zou Apple nog steeds van plan zijn om begin september een nieuwe Apple TV te introduceren.

Apple is volgens verschillende bronnen al enige tijd bezig met de ontwikkeling van een eigen televisiedienst. De introductie van de televisiedienst zou vooralsnog alleen in de Verenigde Staten gaan plaatsvinden. Apple zou in gesprek zijn met alle grote televisiezenders om ze beschikbaar te kunnen maken via de nieuwe dienst van Apple.

Gebruikers kunnen straks voor een bedrag van naar verluidt 40 dollar per maand naar een groot aantal populaire Amerikaanse zenders kunnen kijken. Gemiddeld betalen Amerikanen op dit moment zo’n 80 dollar per maand voor kabeltelevisie.

De dienst van Apple zou volledig via het internet gaan werken en via een Apple TV-settopbox. Hoewel dat prima mogelijk is, zou Apple echter niet beschikken over voldoende servercapaciteit. Akamai dat beschikt over verschillende grote datacenters en cloud delivery networks zou het op dit moment niet aandurven om de volledige hosting van de dienst te verzorgen. Apple zal dus zelf moeten investeren in extra datacenters of moeten aankloppen bij een van zijn concurrenten, Amazon en Microsoft kunnen Apple waarschijnlijk prima voorzien van de benodigde capaciteit.

In het verleden draaide Apple’s iCloud ook op servers van Amazon en Microsoft, of dat op dit moment nog steeds het geval is, is niet helemaal duidelijk, vorig jaar in elk geval nog wel.

Apple zal dit najaar waarschijnlijk wel alvast zijn nieuwe Apple TV presenteren, waarschijnlijk tegelijk met de nieuwe iPhones of iPads. De nieuwe Apple TV zou voor het eerst zijn voorzien van een afstandsbediening met trackpad.