2min

Bij Buzzfeed weten ze het zeker wij houden nog een slag om de arm. In september presenteert Apple mogelijk een nieuwe Apple TV die ook beschikt over een afstandsbediening met een touchpad en uiteraard een App Store. Apple wil het product dat ooit begon als een hobby-project echt gaan ombouwen tot een volwaardig product dat in de toekomst een flinke bijdragen moet gaan leveren aan de omzet van Apple.

De laatste Apple TV dateert alweer uit 2012 en sindsdien is het erg stil rond het product wat door Apple met regelmaat een hobby-project is genoemd. De ambities van Apple met muziek- en videocontent zijn naar verluidt erg groot en de Apple TV moet daar in de nabije toekomst waarschijnlijk een grote rol in gaan spelen.

Er gaan al langer geruchten dat Apple zou werken aan producten om de televisiemarkt te veranderen, tot op heden is dat nooit echt van de grond gekomen, het lijkt erop dat Apple steeds is gestrand bij de ontwikkeling van nieuwe producten of in het sluiten van contracten met de juiste partijen. Nu zou Apple een eigen on-demand tv-dienst willen lanceren met ook de nodige de live-kanalen. Hiervoor zou het in gesprek zijn met grote Amerikaanse stations, of deze geruchten ook kloppen zal de toekomst moeten uitwijzen.

Dat er na drie jaar weer eens een nieuwe Apple TV op komst is klinkt in elk geval niet ongeloofwaardig. Zelfs de iPod heeft recent na al die jaren weer een update gekregen. Waarschijnlijk zal de nieuwe Apple TV ondersteuning gaan bieden aan veel hogere schermresoluties zoals 4K en misschien wel 8K. Verder zou de Apple TV geleverd worden met een aanraakgevoelige afstandsbediening zodat je de settopbox nog makkelijker kan bedienen. Aan de binnenkant zou Apple naar verluidt de A8-chip willen gebruiken en de opslagcapaciteit flink willen opschroeven zodat de App Store ook een grote rol kan gaan spelen. Bediening zou naast de afstandsbediening ook mogelijk moeten worden met spraakassistent Siri.