2min

Apple werkt volgens geruchten al enkele jaren aan een live televisiedienst, maar tot een introductie kwam het tot op heden nooit. Reden hiervoor zou zijn dat Apple er keer op keer niet in slaagt overeenstemming te bereiken met de Amerikaanse televisiezenders. Nu zou Apple besloten hebben om definitief de stekker uit het project te trekken.

Apple’s doel was voor de verandering om een betaalbaar alternatief te bieden om live televisie te kunnen kijken. In de Verenigde Staten betalen consumenten zo’n 70 tot 80 dollar per maand voor hun kabelaansluiting om televisie te kunnen kijken. Het grootste deel van het geld verdwijnt in de zakken van de televisiezenders en kabelmaatschappijen.

Apple wilde via de Apple TV-settopbox en een internetverbinding ook live televisie gaan aanbieden maar dan voor slechts 40 dollar per maand. Op zich een goed initiatief maar de bedrijven die op dit moment hun zakken vullen voelde er veel minder voor want het zou ten kosten gaan van hun winst. Het gevolg is dan ook dat de mediabedrijven ervoor zijn gaan liggen en Apple er keer op keer niet in slaagt om contracten te sluiten met de zenders. Het is overigens geen onwil van de zenders want ze verkopen graag aan Apple maar niet voor de tarieven die Apple wil betalen.

Apple zou zich nu volledig willen richten op het opzetten van een video-on-demand dienst. Daarmee komt het bedrijf net als met zijn muziekdienst rijkelijk laat. Deze markt is al verdeeld en het zal lastig worden tussen deze gevestigde orde te komen.