2min

Er zijn enorm veel geruchten geweest over de Apple-TV, een soort mediacenter product van Apple. Er gingen de meest uiteenlopende geruchten rond, bijvoorbeeld dat Apple TV zou worden uitgerust met iOS en dat de mediacentermarkt flinke concurrentie zou krijgen, dit blijkt echter allemaal niet te kloppen, de nieuwe Apple-TV is een uitgeklede mediacenter en doordat de verwachtingen zo hoog waren valt het toch wat tegen.

Apple heeft zijn Apple TV product dus wel degelijk vernieuwd maar wij durven alvast te stellen dat het geen groots en baanbrekend product zal worden zoals eerder werd gesteld in diverse geruchten.

Apple heeft de nieuwe Apple TV een stuk kleiner en lichter gemaakt, ook hebben ze de opslagruimte geschrapt, je kan hem via HDMI aan je televisie verbinden en wireless of via een etherkabel aan je netwerk hangen. Vervolgens is het de bedoeling dat je alle content gaat ophalen over het netwerk. Er zit een afstandsbediening bij waarmee je het product kan bedienen en bijvoorbeeld films kan huren of televisie programma’s kan bekijken.

Voorlopig is de Apple TV alleen in de Verenigde Staten te krijgen voor een bedrag van 99 dollar. Dit omdat het huren en bekijken van films en programma momenteel alleen daar mogelijk is, gezien Apple nog geen contracten heeft met filmstudio’s en televisie maatschappijen buiten de VS. De Amerikanen kunnen voor 99 cent een tv programma bekijken, een DVD-film huren voor 4,99 dollar en content bekijken op Youtube, Flickr, Netflix en MobileMe.

De film collectie is hierin beperkt tot de films van ABC en Fox omdat Apple nog niet meer samenwerkingen is aangegaan. Of en wanneer de nieuwe Apple TV dus naar Nederland komt is onduidelijk. In elk geval waren de geruchten vele male mooier dan het uiteindelijk product, ook de beschikbaarheid van de content is niet geweldig en dat het product voorlopig alleen in de VS beschikbaar wordt maakt het product er ook niet beter op vandaar dat gesteld kan worden dat de nieuwe Apple-TV een beetje een teleurstelling is, de verwachtingen waren dan ook te hoog.