2min

De Samsung-directie heeft fors salaris in moeten leveren nu de prestaties van het bedrijf zijn tegengevallen. De directie zag ongeveer de helft van hun salaris verdwijnen. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap op basis van onderzoek.

Samsung zag het afgelopen kwartaal de omzet met 7,4 procent dalen en de winst met 8,7 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Daarmee zijn de vooraf gestelde doelen niet gehaald en dat heeft gevolgen voor de directie van Samsung. Zij zien hun salaris allemaal fors afnemen.

Vooral de directeur van Samsung Mobile, Shin Jong-kyun, zag zijn salaris fors afnemen, in totaal verdiende in de eerste helft van dit jaar 85,5 procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder, hij ontving 1,64 miljard WON, omgerekend zo’n 1,25 miljoen euro. Vorig jaar was dat nog 11,3 miljard WON.

De directeur van de chipdivisie van Samsung, Kwon Oh-hyun, ontving in de eerste helft van dit jaar 2,95 miljard WON, omgerekend 2,25 miljoen euro. Hij moest iets minder dan de helft van zijn salaris inleveren, vorig jaar ontving hij nog 5,4 miljard won.

Yoo Boo-keun, de directeur van de consumentenelectronicatak van Samsung, ontving 1,65 miljard WON, omgerekend 1,26 miljoen euro. Wat neerkomt op een daling van 43 procent, vorig jaar ontving hij 2,9 miljard WON.

Hoewel dit bedragen zijn die maar weinig mensen verdienen en er geen reden is voor medelijden heeft het ongetwijfeld wel effect. Iedereen die zoveel salaris moet inleveren merkt daar de gevolgen van en zal ongetwijfeld gemotiveerder worden om de neerwaartse spiraal om te buigen. We gaan de komende maanden zien of Samsung daarin gaat slagen.