Samsung kampt al enige tijd met minder goede financiële cijfers, het afgelopen kwartaal bleek de winst zelfs met 60 procent te zijn gedaald. Om het tij te keren zou het Zuid-Koreaanse bedrijf overwegen om een aantal leidinggevenden te vervangen, meldt The Wall Street Journal op basis van bronnen.

Vooral door mindere prestaties van de mobiele tak heeft Samsung het zwaar. Het Zuid-Koreaanse bedrijf is de afgelopen jaren erg afhankelijk geworden van de hoge omzet en winst die dit onderdeel genereerde, maar die zekerheid blijkt steeds meer weg te vallen. In het afgelopen kwartaal was de winst vanuit smartphones en tablets 74 procent lager dan een jaar ervoor.

Samsung had daar echter niet zo zeer op gerekend. Van de Galaxy S5 (review) werd verwacht dat de verkoopcijfers die van de Galaxy S4 met zo’n 20 procent zouden overtreffen, maar in werkelijkheid deed de Galaxy S5 het juist 20 procent minder goed dan zijn voorganger.

De leiding van Samsung’s mobiele tak valt sinds 2009 onder het takenpakket van JK Shin. Onder zijn leiding werd Samsung ’s werelds grootste smartphonefabrikant. Maar ondanks deze goede resultaten zou nu toch worden bekeken of Shin nog wel de juiste man is. Samsung’s mobiele tak zou mogelijk onder leiding van BK Yoon moeten vallen, deze man heeft nu ook de leiding over onderdelen die televisies en keukenelektronica ontwerpen.

Een definitief besluit over de vervanging van Shin en andere topmannen is volgens bronnen nog niet genomen. Samsung weigerde te reageren op de beweringen.