Vodafone gaat nieuwe mogelijkheden aanbieden voor het omgaan met data die buiten de bundel van de gebruiker valt. Buiten de bundel blijft snel internet standaard behouden, maar wordt een extra tarief opgehoest. Alternatieven zijn er echter ook.

Als het datalimiet van de bundel is overschreden, moet 2 euro per 100MB worden betaald. In dit geval wordt de normale snelheid van het abonnement behouden. Ook is er de optie om direct een extra bundel af te sluiten, mocht je er al op voorbereid zijn dat het nodig is. Vodafone biedt verschillende bundels aan.

De laatste optie is ook interessant: Met Beperkt Internet wordt het gebruik van de verbinding buiten de bundel gratis, maar de snelheid wordt afgeknepen op 64 kb/s. Dit is wat concurrent T-Mobile standaard ook doet. Het wisselen tussen de verschillende opties is mogelijk via de MyVodafone-applicatie.

Vodafone maakte ook bekend dat klanten met een Smart- of Business Basic-abonnement toegang zullen krijgen tot het 4G-netwerk van de telecomprovider.