Rackspace heeft een overeenkomst gesloten met Amazon voor Amazon Web Services, Rackspace gaat ondersteuning leveren voor de diensten van Amazon Web Services. Bij Rackspace zit enorm veel kennis over de cloud en het beheren van cloudomgevingen, bij veel bedrijven is deze kennis nog niet aanwezig en daar speelt Rackspace op in.

Steeds meer bedrijven maken gebruik van cloudomgevingen en Amazon Web Services is een van de meest populaire clouddiensten. Steeds meer bedrijven bouwen nieuwe applicaties en diensten die op de achtergrond draaien op Amazon Web Services. Naarmate deze applicaties steeds belangrijker worden voor bedrijven en het niet werken van deze applicaties tot grote problemen kan leiden wordt het beheren van de applicaties en omgevingen ook steeds belangrijker. Rackspace wil het gat tussen Amazon Web Services en de eindgebruiker opvullen door zijn diensten aan te bieden voor het beheren van omgevingen en het bieden van ondersteuning.

Bedrijven kunnen kiezen voor twee vormen van ondersteuning, Rackspace Navigator, waarbij klanten zelf de operationele controle houden maar wel gebruik willen maken van tooling en expertise van Rackspace. Daarnaast is er Rackspace Aviator waarbij het volledig beheer wordt overgenomen door Rackspace. De diensten zijn per direct beschikbaar in de Verenigde Staten en in beta daar buiten.

Daarnaast biedt Rackspace een nieuwe vorm van beveiliging voor Amazon Web Services genaamd Managed Security for ASW. Daarmee wordt op host en netwerkniveau continu gekeken naar mogelijke bedreigingen. Daarnaast biedt Rackspace een cloudoplossing voor Adobe Experience Manager.

Rackspace is nu ook een geautoriseerde reseller geworden van Amazon Web Services, waardoor ze alle producten mogen verkopen.