2min

Tags in dit artikel

, , ,

Rackspace heeft een belangrijke uitbreiding van zijn managed diensten voor Amazon Web Services (AWS) aangekondigd. Het bedrijf lanceert een managed database-dienst voor AWS, meldt ZDNet. Het gaat om een suite aan diensten ontworpen om bedrijven te helpen bij de adoptie van Amazon Aurora, Amazon Redshift, AWS Glue en Amazon Athena. 

De nieuwe dienst richt zich op het helpen van klanten om snel en eenvoudig datasets voor te bereiden, te laden en te doorzoeken. Tegelijkertijd moeten de operationele kosten en de tijd naar de markt worden verlaagd. Ook helpt Rackspace klanten met de dienst om hun IT-systemen op te zetten, te integreren en te optimaliseren met Amazon’s oplossingen voor relationeel database management-, data warehouse- en serverloze computing.

De Managed Database Services zijn vanaf vandaag beschikbaar voor alle klanten in alle AWS-regio’s.

Rackspace

Rackspace werd ooit gezien als een van de grootste concurrenten van AWS als het gaat om publieke clouddiensten. Een aantal jaren geleden gaf het bedrijf echter toe dat het niet de infrastructuur en mogelijkehden had om echt met Amazon te kunnen concurreren. Als een gevolg daarvan heeft het bedrijf zichzelf opnieuw uitgevonden door een niche te creëren als een leverancier van managed diensten voor AWS en zijn concurrenten, waaronder Microsoft en Google.

In de tijd van die verschuiving is het bedrijf ook van de beurs gegaan, na een deal ter waarde van 4,3 miljard dollar met Apollo Global Management.

Holger Mueller, principal analyst en vice president van Constellation Research, zegt tegenover Silicon Angle dat enterprise klanten dit soort managed diensten nodig hebben. Reden is dat velen van hen niet de vaardigheden en de know-how hebben om cloudgebaseerde databases voor hun next-generation application workloads te managen en te onderhouden. “Nu enterprises automatisering zich naar de cloud verplaatst, moet traditionele database-informatie daar ook beschikbaar zijn.”