1 min

Het gerenommeerde Nederlandse beveiligingsbedrijf Fox-IT is overgenomen door de Britse NCC Group. Hierdoor wordt Fox-IT onderdeel van een groep bedrijven met meer kennis en expertise waarmee de slagkracht in de toekomst ook groter is bij beveiligingsproblemen.

Het Britse NCC Group legt 133 miljoen euro op tafel om Fox-IT in te lijven. De NCC Group heeft zo’n 1500 werknemers verdeeld over dertig locaties in drie continenten. Medeoprichter Menno van de Marel van Fox-IT laat weten: "Voor Fox-IT is dit een geweldige kans. Vanwege de aanvullende expertise en de internationale slagkracht van NCC Group, zijn we in staat onze investering in innovatieve oplossingen te laten groeien, en kunnen we onze huidige en toekomstige klanten en partners zelfs beter van dienst zijn."

Fox-IT behoudt zijn eigen directie en zal onder dezelfde naam doorgaan. Fox-IT wordt in Nederland vaak ingezet bij grote beveiligingsproblemen, ook de overheid maakt regelmatig gebruik van de diensten van Fox-IT. Bij de hack op het Nederlandse DigiNotar, de Nederlandse certificaatautoriteit, heeft Fox-IT een grote rol gespeeld in het onderzoek dat daarna heeft plaatsgevonden om de oorzaak te achterhalen.