LG Electronics heeft bekendgemaakt dat het een reorganisatie doorvoert in de top van het bedrijf, het doel is om sneller beslissingen te kunnen nemen en beter in te kunnen spelen op de marktvraag. Om dit te bereiken worden drie zogenaamde representatieve directeurs aangesteld.

Deze drie representatieve directeurs zijn volgens de Koreaanse wet ongeveer gelijk aan de CEO van een normaal bedrijf, ze vertegenwoordigen de divisie waar ze leiding aan geven en zijn daarvoor ook eindverantwoordelijk. LG wil met deze nieuwe structuur de divisies onafhankelijker maken van elkaar en deze directeuren verantwoordelijk maken om snel beslissingen te kunnen nemen in de snel veranderende markt.

De nieuwe directeuren zijn Jo Seong-jin, hij wordt president en CEO van Home Appliances & Air Solutions, de tweede directeur is Juno Cho, hij wordt president en CEO van Mobile Communications en tot slot is er David Jung hij wordt president en CFO van LG Electronics.

De huidige CEO en vice voorzitter, Koo Boo-joon zal opschuiven naar het moederbedrijf van LG Electronics, LG Corp, waar hij deelneemt aan de raad van bestuur. Onder LG Electronics hangen nu vier bedrijven die allemaal onafhankelijk van elkaar opereren en waar de directeur zelfstandig beslissingen kan nemen, Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution en Vehicle Components.

De bedoeling is dat LG hierdoor harder gaat groeien en het meer kansen weet te benutten in de markt. LG verwacht een grote speler te blijven in televisies, mobiele apparaten en appliances, maar hoopt nog flink te kunnen groeien met automobiel onderdelen, energie, IT en B2B.

David Jung zal ook de functie van Corporate Business Administation Officer dragen waar hij overzicht houdt over de sales en marketing, globale productie en kwaliteitsmanagement. Daarnaast leidt hij LG Electronics als CFO. Jung is dus een van de belangrijkste mensen binnen de nieuwe organisatie van LG.

Executive Vice President Lee Sang-bong staat nu nog aan het hoofd van LG’s Energy Business Center maar zal gepromoveerd worden tot President van de B2B-divisie van LG.

In Europa krijgt LG ook een nieuwe topman, de wereldwijde Sales en Marketing Officer Wayne Park lijkt een stapje terug te moeten doen want hij wordt Executive Vice President van LG’s Europese activiteiten. Terwijl Brian Na verantwoordelijk wordt voor alle verkoop- en marketingactiviteiten buiten Korea.

Deze wisselingen in functies worden per 1 december actief terwijl de promoties pas op 1 januari in gaan. De nieuwe structuur is echter pas officieel een feit als deze wordt bevestigd door de aandeelhouders op de eerste vergadering in 2016.