1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Het Zuid-Koreaanse LG heeft een nieuwe CEO aangesteld, intern wordt het hoofd van de witgoeddivisie naar voren geschoven als nieuwe CEO. Jo Seong-jin heeft de afgelopen jaren de witgoeddivisie in het juiste vaarwater gekregen en winstgevend gemaakt. Nu krijgt hij de verantwoordelijkheid om dat met het hele bedrijf te doen. Jo werkt al sinds 1976 voor LG en heeft nog meegeholpen de eerste automatische wasmachine te ontwikkelen.

LG heeft een aantal pittige kwartalen achter de rug, hoewel het bedrijf ook veel successen kent, blijft het bedrijf een beetje aan modderren met de mobiele divisie. De LG G5 (review) was de eerste modulaire smartphone, maar het bleek meer een gimmick dan een goede feature, waardoor het toestel eigenlijk gewoon is geflopt. Er werden veel minder smartphones verkocht dan LG had verwacht. Inmiddels heeft LG met de LG V20 een opvolger in handen die het een stuk beter doet, dat toestel is alleen niet wereldwijd beschikbaar, in Nederland kan je het toestel bijvoorbeeld niet krijgen.

De nieuwe CEO heeft de afgelopen tijd veel succes geboekt met nieuwe Home Appliance-producten, waaronder de signature-serie, die zeer succesvol is.