2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Samsung gooit intern het roer behoorlijk drastisch om. Vooral leidinggevenden binnen de zeer winstgevende bedrijfstak die zich bezighoudt met halfgeleiders, krijgen promotie. In totaal heeft de Zuid-Koreaanse technologiereus 221 senior executives promotie gegeven. Dat is het meeste sinds 2013, toen 227 van hen promotie maakten.

Het is interessant nieuws, want er staan nog heel wat grote veranderingen te wachten bij Samsung. Het lijkt erop dat het bedrijf zich daarop voorbereidt, door succesvolle mensen aan het hoofd van bepaalde bedrijfstakken te plaatsen.

Verjongingskuur

Vorige maand kondigde CEO Kwon Oh-hyun aan dat hij met pensioen zou gaan en werden enkele managers vervangen door wat jongere personeelsleden. De verwachting was toen al dat het bedrijf meer jongere mensen in het management zou introduceren, zodat het klaar blijft voor de toekomst.

Ook worden er nog meer verschuivingen verwacht. Samsung zal zijn organisatie vermoedelijk binnen een maand omgooien, omdat er intern nogal wat gedoe is. Niet alleen heeft men geen duidelijke opvolger meer voor Kwon, ook is de jongere Lee – de kleinzoon van Kwon – nog altijd volop bezig met het proces dat tegen hem gevoerd wordt.

Snel duidelijkheid

Uiterlijk in maart 2018 moet er meer duidelijkheid zijn over diens opvolging en de mogelijkheid bestaat dat – als Lee in hoger beroep onschuldig bevonden wordt – de kleinzoon van Kwon terugkeert naar het bedrijf en diens positie alsnog overneemt. De vraag is hoe wenselijk dat is: de oprichtende familie van de technologiereus heeft nog altijd veel invloed, maar is wel verwikkeld in schandalen.

Onderdeel van de vernieuwing is overigens ook een vernieuwde focus op andere divisies dan hardware. Het bedrijf probeert ook een significantere rol te spelen op het gebied van software en kunstmatige intelligentie en steek miljoenen in de ontwikkeling van gelieerde technologie├źn.