1 min

Samsung heeft besloten om zich terug te trekken uit veel markten met zijn camera-divisie. De omzet en winstcijfers van deze divisie voldoen niet aan de verwachtingen en Samsung is er niet vies van om dan radicale beslissingen te nemen. Samsung heeft echter wel interessante technologieën ontwikkeld de afgelopen jaren en daar zou Nikon nu zijn zinnen opgezet hebben.

Volgens geruchten zou Nikon als in gesprek zijn met Samsung om enkele technologieën van de Zuid-Koreanen over te nemen. Zo zou Nikon interesse hebben in de sensortechnologie, videotechnologie en de achterliggende processor voor beeldverwerking. Mogelijk presenteren de bedrijven tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas een overeenkomst.

Samsung blijft wel actief in het produceren van camerasensoren maar zou bij een eventuele overname volledig stoppen met het op de markt brengen van camera’s. Nikon zou op zijn beurt nieuwe systeemcamera’s op de markt brengen die doorborduurt op de NX-camera’s van Samsung.

Nikon is een grote speler in de DSLR-markt, maar met de systeemcamera’s wil het nog niet zo vlotten. Dat terwijl veel professionals steeds meer gecharmeerd raken van de systeemcamera’s ten kosten van de DSLR’s. Op de lange termijn zou de systeemcamera het nog weleens kunnen gaan winnen van de oude vertrouwde DSLR.

De systeemcamera’s van Samsung en zeker de laatste NX1 is zeer positief ontvangen, maar echt een groot marktaandeel wist Samsung niet te veroveren. Hoeveel Nikon zou betalen voor de Samsung-technologie is niet duidelijk. Mogelijk weten we begin januari meer als de CES plaatsvindt.