2min

Engadget bracht de afgelopen week een bezoekje aan het hoofdkantoor van Samsung in Zuid Korea. Zij kregen de mogelijkheid om te spreken met de research en development afdeling van het bedrijf. Het onderwerp waarover werd gesproken was digitale afbeeldingen uit het verleden, het heden en de toekomst. Een van de zaken die aan het ligt kwam is dat Samsung overweegt om op Android-gebaseerde digitale camera’s op de markt te brengen.

Engadget geeft zelf aan dat het grootste deel van het gesprek ‘off the record’ was, wat betekent dat Engadget er voorlopig nog niet over mag schrijven. Uiteraard liet Samsung ze niet zonder nieuws vertrekken, het bedrijf liet weten dat er serieus onderzoek wordt gedaan naar de mogelijkheden om digitale camera’s te voorzien van Android.

Een van de redenen hiervoor was dat de meeste Samsung smartphones ook voorzien zijn van Android. De kans is dus groot dat we later dit jaar camera’s van Samsung in de winkel zien verschijnen welke draaien op Android. Samsung heeft inmiddels al enorm veel kennis op gedaan met Android en zo’n stap zal niet bijzonder ingewikkeld zijn voor het bedrijf.

Voor de digitale camera’s van vandaag de dag zou het in elk geval een grote stap voorwaarts zijn. Zeker als we kijken naar het gebruiksgemak. Om te beginnen krijgen ook ontwikkelaars toegang tot de camera’s en kunnen allerlei leuke apps bouwen die inspelen op een camera met een goede lens. Ook zou het delen van foto’s via Twitter en Facebook een nieuw leven kunnen krijgen. Ook het automatisch uploaden naar de cloud of foto’s delen met vrienden wordt een stuk makkelijker.

Verder zouden camera’s ook makkelijker kunnen worden voorzien van firmware-updates aangezien er dan bijvoorbeeld WiFi-connectiviteit aanwezig is.

Natuurlijk zijn er ook nadelen te bedenken. De huidige software van camera’s is meestal vrij beperkt maar wel enorm stabiel. Android is officieel niet gemaakt voor een camera en zou wat onstabieler kunnen draaien of meer van de batterij vragen dan de huidige camera’s. Het vaker opladen of het moeten herstarten van je camera is niet echt wenselijk en een duidelijk minpunt.

Vooralsnog is Samsung echter nog aan het onderzoeken en of er ook echt camera’s met Android gaan komen is nog even afwachten. Het biedt in elk geval wel nieuwe mogelijkheden. Het wachten is op een officiële productaankondiging van Samsung.