1 min

Google heeft bekendgemaakt dat het vijf nieuwe overeenkomsten heeft gesloten voor de inkoop van groene energie. Het doet daarmee de grootste investering in duurzame energie van alle bedrijven wereldwijd die niet in de categorie nutsbedrijven vallen. In totaal koopt Google nu ruim 2 gigawatt aan energie in op een duurzame manier.

Google breidt zijn duurzame energie-inkoop verder uit om ervoor te zorgen dat het zoveel mogelijk gebruik blijft maken van groene stroom. Met deze vijf nieuwe overeenkomsten wordt de totale inkoop van groene energie flink opgeschroefd. In totaal gaat het om drie overeenkomsten in de Verenigde Staten, waarbij 686 megawatt aan windenergie wordt ingekocht bij drie verschillende energiecentrales.

De overige twee overeenkomsten zijn gesloten in Chili en Zweden. In Chili koopt het bedrijf voor 80 megawatt aan zonne-energie in en in Zweden 76 megawatt aan windenergie.

Google had eerder al aangegeven fors meer te gaan investeren in de aankoop van groene energie, de bedoeling was om de totale inkoop te gaan verdrievoudigen, mogelijk volgen er binnenkort dus nog meer overeenkomsten.