Apple gaat ook een soort van dertiende maand ontvangen dit jaar, Samsung is namelijk met het bedrijf uit Cupertino overeengekomen dat het een schadevergoeding van 548.176.577 dollar gaat betalen wegens patentinbreuk. Meer specifiek gaat het over het patent op het iPhone-ontwerp.

De bedrijven hebben samen een verklaring ingediend bij de United States District Court van Noord-Californië. In deze verklaring staat te lezen dat Samsung het bedrag van 548 miljoen dollar binnen 10 dagen zal betalen aan Apple, zodra de vordering binnen is. Dat betekent dat Samsung waarschijnlijk deze maand nog het enorme bedrag zal overmaken aan Apple.

Daarmee is een groot gedeelte van het geschil tussen de twee bedrijven opgelost. Er loopt nog een tweede zaak over een bedrag van 382 miljoen dollar die gaat over het kopiëren van Apple’s verpakkingen. Daarover gaat een jury zich in 2016 nog buigen.

Hiermee komt er wel een einde aan het belangrijkste deel van de juridische strijd tussen de twee bedrijven. Inmiddels zijn de bedrijven bijna vijf jaar met elkaar aan het vechten in de rechtszaal. Ondertussen hebben beide bedrijven elkaar nog hard nodig, want Apple is redelijk afhankelijk van Samsung voor bepaalde componenten in Apple-producten, terwijl Samsung niet vies is van de omzet die deze componenten opleveren.

Hopelijk wordt de strijdbijl in 2016 helemaal begraven en zijn dit soort rechtszaken weer van de baan.