1 min

Mozilla heeft bekendgemaakt dat het alweer gaat stoppen met het tonen van advertenties op de standaard startpagina van Firefox. Hierop werden in de zogenaamde "tiles" advertenties getoond. De lopende contracten zullen nog worden uitgediend, maar daarna is het voorbij met de advertenties in Firefox.

Mozilla kon rekenen op forse kritiek toen het enkele maanden geleden begon met het tonen van advertenties. Gebruikers zaten niet te wachten op nog meer advertenties terwijl uitgevers het nogal egoïstisch vonden van Mozilla. Mozilla faciliteert allerlei mogelijkheden om advertenties te blokkeren op websites van uitgevers en vervolgens plaatst het zelf advertenties op de hoofdpagina van Firefox die niet kunnen worden geblokkeerd.

Mozilla heeft inmiddels enkele maanden kunnen testen met de reclame-tegels en de conclusie is dat het niet rendabel is dus stopt het bedrijf er maar weer mee. De tegels zullen in de toekomst worden ingezet om content te ontdekken op websites. Wel zullen de lopende campagnes nog worden afgemaakt dus het kan nog wel enkele weken duren voordat echt alle advertenties zijn verdwenen.