De Amerikaanse IT-gigant Oracle heeft besloten zijn activiteiten verder uit te breiden en opent in Nederland een nieuw verkoopkantoor. Vanuit dit kantoor wil Oracle zijn clouddiensten beter aan de man gaan brengen. In totaal zoekt de IT-gigant 400 nieuwe werknemers in Nederland voor de verkoop en ondersteunende diensten.

Oracle breidt zijn dienstverlening niet alleen uit in Nederland, maar ook in vijf andere landen, namelijk Egypte, Ierland, Spanje, Tjechië en de Verenigde Arabische Emiraten. In totaal zoekt het bedrijf voor de zes locaties naar 1400 nieuwe cloudsalesprofessionals.

Oracle wil de verkoop van zijn clouddiensten dan ook fors uitbreiden en dat kan alleen door fors uit te breiden in de regio’s waar het bedrijf denkt veel nieuwe klanten te kunnen vinden. Nederland staat daarbij hoog op het lijstje, gezien de goede datacentercapaciteiten in ons land. Oracle was al actief met een groot kantoor in Utrecht maar breidt nu dus uit naar Amsterdam.

De directeur van Oracle Nederland, René van Stiphout zegt hierover: "Nederland vormt een steeds grotere cloudmarkt binnen EMEA, nu bedrijven steeds meer gebruik maken van het volledige potentieel van de cloud. We kijken ernaar uit briljante, visionaire cloudsalesprofessionals te verwelkomen, die klanten helpen optimaal gebruik te maken van cloudsoftware, -platforms en -infrastructuur. Zo brengen zij hun zaken naar een heel nieuw niveau."