1 min

De Amerikaanse telecomprovider Verizon is druk bezig de mogelijkheden te onderzoeken om Yahoo over te nemen. Verizon zou graag het internetbedrijf overnemen zodra dat is afgesplitst van het aandeel in Alibaba.

Verizon heeft met dochteronderneming AOL al een contentbedrijf waar diverse grote uitgaves onderdeel van zijn, maar het bedrijf ziet Yahoo als een goede aanvulling daarop. De topman van AOL, Tim Armstrong, heeft de opdracht gekregen om uit te zoeken hoe Yahoo kan worden overgenomen en alle opties in kaart te brengen.

Yahoo lijkt na jarenlang geprobeerd te hebben om weer mee te doen aan de top, de handdoek in de ring te gaan gooien. Het bedrijf gaat nu de core-divisie met internetdiensten afsplitsen en flink reorganiseren. Daardoor wordt het bedrijf interessanter om over te nemen. Aandeelhouders roepen ook al enige tijd om het vertrek van de CEO, Marissa Mayer. Zij kwam een aantal jaar geleden over van Google om Yahoo te redden, maar dat is mislukt.

Verizon is nog niet officieel in gesprek met Yahoo, maar lijkt een kwestie van tijd. Verizon ziet vooral toekomst in een combinatie tussen de telecomdiensten en het leveren van goede content. Met Yahoo’s zoekmachine en e-maildienst kan het bedrijf zijn online diensten weer verder uitbouwen.