De Amerikaanse telecomprovider Verizon is bereidt om 3 miljard dollar op tafel te leggen om de nieuwe eigenaar te worden van de internetdivisie van Yahoo. Dat heeft The Wall Street Journal bekendgemaakt op basis van anonieme bronnen. Of dat voldoende is om Yahoo in handen te krijgen zal moeten blijken, ook de Amerikaanse telecomprovider AT&T heeft interesse evenals investeringsmaatschappij TPG.

Volgens de Amerikaanse zakenkrant denkt Verizon met een bod van 3 miljard dollar de andere geïnteresseerden af te troeven. Nu heeft The Wall Street Journal over het algemeen goede bronnen, maar het uitlekken van deze informatie zou ook een strategische zet kunnen zijn van Yahoo om de biedingen verder omhoog te drijven. Nu deze informatie naar buiten is gekomen gaan AT&T en TPG wellicht overwegen om 3,5 miljard dollar te bieden.

De vraag is hoever deze partijen bereidt zijn te gaan en hoe diep ze in de buidel willen tasten. Yahoo heeft nog steeds een enorm bereik op internet, maar wel voornamelijk in de Verenigde Staten. In het buitenland, op Japan na, heeft de strategie altijd ruimschoots te kort geschoten en heeft het nooit voet aan de grond gekregen.

Inmiddels is duidelijk dat de omzet en de winst elk jaar verder dalen en Yahoo zelfs een verlies heeft moeten noteren. Yahoo heeft ontzettend veel startups overgenomen de afgelopen jaren, dat heeft allemaal geen grote successen voortgebracht. Het ooit zo succesvolle Tumblr is inmiddels links en rechts ingehaald door andere partijen.

De nieuwe eigenaar zal dus flink moeten reorganiseren en met een goede strategie moeten komen om het bedrijf weer te laten groeien.