1 min

Het lijkt erop dat de Amerikaanse telecomprovider Verizon het hoogste bod heeft uitgebracht op de internetdivisie van Yahoo. Dat meldt Bloomberg op basis van bronnen. Verwacht wordt dat Yahoo binnen enkele dagen de overname bekendmaakt. Dat zou betekenen dat de andere Amerikaanse provider, AT&T, de strijd om Yahoo heeft opgegeven.

Yahoo begon een maand of vijf geleden al met het informeren en contact leggen in de markt met potentiële kopers. Inmiddels is uitgelopen op een veiling waarbij Yahoo de geïnteresseerde partijen tegen elkaar laat opbieden. Voordat het verkoopproces begon werd de waarde van de internetdivisie van Yahoo geschat op zo’n 7 tot 9 miljard dollar. We zijn erg benieuwd voor hoeveel de internetdivisie straks wordt overgenomen.

Een aantal jaar geleden deed Microsoft een bod van 40 miljard dollar op Yahoo, maar het bedrijf koos er toen voor om daar niet op in te gaan. Achteraf was dat misschien een betere deal geweest.

Yahoo’s grootste waarde is de aandelen portfolio die het heeft in Alibaba en Yahoo Japan. Deze zullen niet worden verkocht. Alleen de internetdivisie van Yahoo is ter overname, waaronder onder andere de zoekmachine, maildienst en blogdienst Tumblr valt. Yahoo maakte eerder deze week kwartaalcijfers bekend en die waren verlieslijdend. Daarop kondigde het ook aan 15 procent van de banen te gaan schrappen over de komende twee jaar.

Voor Verizon is Yahoo erg interessant het bedrijf heeft al een grote advertentie afdeling en een contentplatform, waar Yahoo een flinke toegevoegde waarde aan kan leveren.