1 min

BlackBerry heeft bekendgemaakt dat het een beveiligingsbedrijf overneemt in het Verenigd Koninkrijk, het gaat om Encription. Dit bedrijf biedt beveiligingsoplossingen voor aan enterprise-klanten voor mobiele oplossingen, maar ook voor de Automotive, Cloud en Internet of Things producten. Het lijkt erop dat BlackBerry zijn beveiligingsdiensten veel breder gaat trekken dan alleen mobiel.

BlackBerry heeft het afgelopen jaar meer overnames gedaan en met de overname van Encription lijkt BlackBerry zijn diensten fors uit te breiden van alleen de beveiliging van smartphones, naar ook software, cloud en de Internet of Things. Het bedrijf heeft jarenlang de beste beveiligingsoplossingen geboden voor mobiele telefoons en met die kennis en ervaring probeert het nu ook andere markten te veroveren.

Om voet aan de grond te krijgen in deze nieuwe markten doet het bedrijf overnames. Met deze overnames komt het meteen goed binnen in nieuwe markten en voegt het ook de nodige kennis en ervaring toe aan het bedrijf. Met de toevoeging van Encription weet BlackBerry 40 nieuwe beveiligingsexperts toe te voegen aan zijn personeelsbestand. Ook zijn de diensten van Encription al goedgekeurd in het Verenigd Koninkrijk en voldoen ze aan de standaarden en ISO-certificaties.

In totaal heeft BlackBerry al 29 overnames gedaan om zijn beveiligingsdiensten verder uit te breiden. Vorig jaar werd onder andere Watchdox overgenomen voor 70 miljoen dollar en Good Technology voor 425 miljoen dollar. De focus op smartphones wordt steeds minder, al is BlackBerry nog wel druk bezig om zijn beveiligingsproducten te optimaliseren voor Android.