Anonieme bronnen van Bloomberg meldden dat Intel in onderhandeling zou zijn met AMD voor een licentie op diens GPU-technologie. De vraag is of de bedrijven er ook uit gaan komen, maar mocht dat zo zijn dan zit in de volgende generatie Intel processoren mogelijk een AMD-GPU.

Intel zou de grafische prestaties van zijn processoren flink willen opschroeven en de eigen technologie wordt weliswaar steeds beter maar kan nog niet tippen aan die van AMD en Nvidia. Daarom zou Intel nu in gesprek zijn met AMD om diens GPU-technologie te verkrijgen onder licentie, zodat deze gebruikt kan worden in nieuwe processoren.

De bronnen meldden dat de bedrijven in onderhandeling zijn, maar echte details zijn er niet. Voor AMD kan het een goede manier zijn om extra geld te verdienen, maar daarmee geven ze de voorsprong die ze hebben op Intel wel uit handen. Op het CPU-vlak is Intel heer en meester en daar kan AMD voorlopig nog niet aan tippen. Als hoopt AMD later dit jaar met de Zen-architectuur weer aansluiting te vinden.

Intel heeft nu een soortgelijke licentieovereenkomst met Nvidia. Deze werd in 2011 gesloten maar loopt in maart 2017 af. Intel en Nvidia hebben er destijds voor gekozen alleen elkaars patenten te delen, Intel zou nu mogelijk meer willen.