1 min

Starboard Value, een van de aandeelhouders van Yahoo, en tevens investeringsmaatschappij, steekt zijn mening niet onder stoelen of banken. Het hele bestuur van Yahoo moet vertrekken inclsueif de CEO vanwege de rampzalige resultaten en het slechte bestuur.

Hoewel Starboard Value slechts 1,7 procent van de aandelen in handen heeft, zijn er meer aandeelhouders die deze mening delen en dat kan uiteindelijk grote gevolgen hebben voor het huidige bestuur. De reden dat Starboard Value zich laat horen heeft ongetwijfeld te maken met de resultaten van het vierde kwartaal van 2015. Onder de streep draaide Yahoo in dat kwartaal een verlies van maar liefst 4,4 miljard dollar. Yahoo zelf is zo’n 32 miljard dollar waard dus in dit tempo blijft er weinig van over.

Starboard Value is zo vrij geweest om zelf negen nieuwe bestuursleden te nomineren. De druk wordt hiermee flink opgevoerd en het vuurtje rond Yahoo verder opgestookt. Starboard Value laat zich al sinds 2014 horen, maar krijgt steeds meer aandacht. Eerder wilde de investeerder al dat Yahoo zijn kernactiviteiten zou afsplitsen en verkopen. Daar lijkt Yahoo nu aan te zijn begonnen, erg snel gaat het echter niet.