1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Maandenlang werd gespeculeerd omtrent de aandeelhoudersvergadering die binnen Yahoo gehouden zou worden. De grote confrontatie met het bestuur kwam er echter niet. Carl Icahn, die openlijk flirtte met Microsoft en het bestuur omver wilde werpen tijdens deze vergadering, kwam niet eens opdagen.

Een mooi verhaaltje van het huidige bestuur leverde een herverkiezing op voor de negen leden van de raad van bestuur, inclusief CEO en oprichter Jerry Yang. Icahn stelde vooral teleur door niet te verschijnen.

De afgelopen maanden schoof hij zichzelf naar voren als woordvoerder van de groep investeerders die graag wilden ingaan op het overnamebod van softwaregigant Microsoft, maar uiteindelijk ketste dit af omdat het bestuur het niet eens was met de financiële waardering van Microsoft van het bedrijf.

Icahn, in het bezit van vijf procent van de aandelen Yahoo, gooide het onlangs op een akkoordje met Yahoo. Hij mocht toetreden tot het bestuur en twee mensen mogen aanstellen die samen met hem zitting zouden nemen. Inmiddels is één van de herkozen bestuurders afgetreden ten voordele van Carl Icahn.