2min

Verschillende Amerikaanse media meldden dat Yahoo op korte termijn een reorganisatie gaat doorvoeren waarbij minimaal 10 procent van het personeel zal worden ontslagen, dat komt neer op minimaal 1000 werknemers. Hoewel de ontslagen op alle afdelingen gaan vallen, is de verwachting dat de mediatak en Europese afdelingen het zwaarst getroffen gaan worden.

De druk op de CEO van Yahoo begint flink toe te nemen, Marissa Mayer werd binnengehaald als de vrouw die Yahoo zou redden, maar tot op heden is haar dat nog niet gelukt. Yahoo is nog steeds een bedrijf in moeilijkheden en de voornaamste waarde van Yahoo zit in de aandelen die het bezit van Alibaba.

Yahoo zal daarom komend jaar de internetdivisie gaan afsplitsen naar een aparte organisatie en dan zal duidelijk worden wat die nog waard is en zal die volledig zelfstandig de broek op moeten houden. Iets wat waarschijnlijk lastig gaat worden en daarom zou Yahoo nu nu al fors in de kosten willen snijden.

Het geloof dat Mayer het bedrijf nog op de rit kan krijgen wordt niet meer breed gedragen. Een grote aandeelhouder, Starboard Value, heeft aan het bestuur laten weten dat het tijd wordt dat er wat mensen vertrekken aan de top van het bedrijf, daarbij werd Mayer niet specifiek genoemd, maar het is vrij duidelijk dat zij weg moet volgens de aandeelhouder.

Waarschijnlijk gaat Yahoo aan het einde van het jaar de internetdivisie afsplitsen en wordt die vervolgens verkocht aan een ander groot Amerikaans bedrijf die nog wel toekomst zien in content.