Opnieuw heeft een aandeelhouder en investeerder van Yahoo zich geroerd, deze keer gaat het om Canyon Capital, zij hebben het bedrijf opgeroepen om te stoppen met het verspillen van geld en geen kansloze overnames meer doen. De afgelopen jaren zou het bedrijf voor 3 miljard dollar aan overnames hebben gedaan die niets hebben opgeleverd.

Canyon Capital is zeer kritisch op het huidige bestuur en de CEO van Yahoo, Marissa Mayer, volgens Canyon Capital heeft Yahoo de afgelopen jaren ruim 3 miljard dollar uitgegeven aan overnames en die hebben allemaal niets toegevoegd aan het bedrijf. In sommige gevallen hebben ze zelfs een negatieve bijdrage opgeleverd.

Canyon Capital wil dat Yahoo het geld dat nog op de bank staat bewaard, omdat dat op dit moment een van de meest waardevolle bezittingen is. Verder wil Canyon Capital dat het bedrijf overgaat tot het verkopen van de primaire onderdelen van het bedrijf en dat Marissa Mayer haar spullen pakt en vertrekt. Zij heeft de gewenste verandering kunnen brengen bij het internetbedrijf.

Yahoo heeft eerder al bekendgemaakt dat de internetdivisie van het bedrijf wordt afgesplitst en mogelijk wordt verkocht. Ook zou het bedrijf druk bezig zijn om een grote reorganisatie voor te bereiden waarbij zo’n 1000 mensen moeten vrezen voor hun baan. Yahoo was ooit een van de grootste internetbedrijven maar is nu flink op zijn retour. De grote vraag is welk bedrijf straks interesse heeft om de internetdivisie van Yahoo over te nemen.