1 min

Foxconn wil op korte termijn een gigantische fabriek gaan openen in India, het bedrijf wil de productie uitbreiden en naast China ook actief worden in India. De fabriek gaat 10 miljard dollar kosten en wordt als het aan Foxconn ligt gevestigd in Maharashtra. De Indiase overheid moet nog groen licht geven voor de bouw, die zo’n 18 maanden gaat duren.

Als het aan Foxconn ligt gaat het eind 2017 of begin 2018 ook in India productie draaien voor zijn klanten. Het bedrijf heeft een stuk land van 485 hectare op het oog waar een 10 miljard dollar kostende fabriek moet komen te staan. Het bouwen van de fabriek duurt volgens Foxconn slechts 18 maanden.

Foxconn produceert voor enorm veel elektronicafabrikanten de producten, denk bijvoorbeeld aan de iPhones van Apple, maar ook aan producten van Acer, Amazon, BlackBerry, Dell, Google en Sony. Foxconn was tot en met 2014 al actief in India, het produceerde daar de oude Nokia-toestellen, maar die productie werd in 2014 gestaakt.

Foxconn wil weer helemaal terugkeren in India en als het aan het bedrijf ligt heeft het in 2020 op twaalf locaties in India fabrieken staan en biedt het werkgelegenheid aan honderdduizenden mensen. Het is nu wachten op toestemming van de overheid.