2min

Foxconn is wereldwijd de grootste producten van consumenten electronica en heeft fabrieken in enorm veel Aziatische landen, maar de meeste fabrieken zijn in China te vinden. Foxconn is echter bezig met een flinke uitbreiding en heeft nu zijn eerste van twaalf fabrieken geopend in India. In de fabriek worden smartphones geproduceerd.

Foxconn produceert op grote schaal en tegen lage kosten consumenten electronica, het kiest daarvoor ook landen uit waar het de kosten laag kan houden. Om die reden zijn China en Vietnam al erg populaire locaties om fabrieken te openen, maar nu breidt het bedrijf ook uit naar India. De eerste fabriek is inmiddels geopend in het Zuid-Oosten van India en daar worden nu smartphones geproduceerd.

Foxconn wil in 2020 twaalf fabrieken hebben in India die werkgelegenheid moeten bieden aan 1 miljoen mensen. De fabrieken worden verspreidt over het land geopend, de voorkeur gaat uit naar landelijke gebieden, maar dit moet wel mogelijk zijn. Voor Foxconn is het van belang dat er een betrouwbare stroom en water voorziening is, maar ook geschoolde arbeiders.

Foxconn hoopt op een goede samenwerking met de Indiase overheid om de doelstelling van twaalf fabrieken voor 2020 te halen. Voor India is er veel profijt te halen in de komst van Foxconn, het biedt een hele hoop werkgelegenheid en kan bepaalde regio’s die nu moeilijk bereikbaar zijn enorm verbeteren. De komt van een fabriek in een achtergestelde omgeving kan een boost geven aan de infrastructuur en werkgelegenheid.

Wel zal de Indiase overheid moeten waken over de arbeidsomstandigheden bij Foxconn, het bedrijf is in het verleden regelmatig negatief in het nieuws geweest omdat de werkomstandigheden in de fabrieken veel te zwaar waren. Mensen hebben zelfs zelfmoord gepleegd omdat ze bij Foxconn werkte.