2min

Tony Fadell heeft bekendgemaakt dat hij opstapt bij Nest, het bedrijf dat hij mede heeft opgericht en waarvan hij de afgelopen jaren CEO was, ook onder de vleugel van Alphabet (Google), dat het bedrijf overnam in 2014. Hij stelt op te stappen uit eigen beweging en dat zijn vertrek al een jaar lang wordt voorbereidt.

De nieuwe topman bij Nest wordt Marwan Fawaz, die was eerder CEO van Motorola Home en komt in een gespreid bedje terecht. Het vertrek van Fadell wordt al een jaar voorbereid en de strategie en plannen van Nest voor de komende twee jaar liggen al op tafel. Fawaz heeft dus alle tijd om te wennen aan zijn nieuwe functie.

Fadell stelt dat hij nog geen concrete plannen heeft voor de toekomst maar dat hij wel geïnteresseerd is in nieuwe technologie startups. Verder blijft hij betrokken bij Alphabet als adviseur voor Larry Page.

In 2011 werd Nest opgericht door Fadell en werd de Nest Learning Themostat geïntroduceerd, met deze thermostaat heeft Nest het meeste succes weten te boeken. De Nest Protect-rookmelder scoort daarna ook goed als tweede product, maar verder heeft het bedrijf dit succes nog niet echt weten door te trekken. De Revolv-hub die een aantal jaar geleden is geïntroduceerd is sindskort end-of-life. Verder heeft het bedrijf nog de Nest Cam-beveiligingscamera. De concurrentie op deze markt wordt eigenlijk elk jaar groter en Nest moet eigenlijk meer producten op de markt brengen om het succes uit te breiden, maar dat is tot op heden niet gelukt. De vraag is of Fawaz daarin wel gaat slagen.