Nest: “Niet Apple maar Google bouwt onze toekomst”

Tony Fadell van het door Google overgenomen Nest Labs heeft zich positief uitgelaten over zijn nieuwe werkgever. Daarbij haalt Fadell ook enigszins uit naar zijn voormalige werkgever Apple.

Fadell wordt gezien als de vader van de iPod, nadat hij vertrok bij Apple richtte hij Nest Labs op. Dit bedrijf is zich bezig gaan houden met de ontwikkeling van onder meer slimme thermostaten en werd eerder dit jaar overgenomen door Google voor 3,2 miljard dollar.

Deze overname was gezien het Apple-verleden van Fadell een klap in het gezicht van mensen die gecharmeerd zijn van Apple en Nest Labs. Deze mensen hebben vaak niet al te veel op met Google, wat één van Apple’s grote concurrenten is.

Daar laat Fadell het echter niet bij. In een interview meldt de topman dat Google het bedrijf is dat het komend decennium de toon zal zetten bij de ontwikkeling van technologie. "Ik weet niet waar Apple momenteel aan werkt," geeft Fadell aan tegenover The Sunday Times. "Maar als ik kijk naar wat we over 5 tot 10 jaar nodig hebben qua technologie, dan is Google degene die het bouwt."

Het doel van Fadell is om huishoudelijke apparaten te verbeteren. Volgens de CEO van Nest Labs zijn die producten "net zo slecht als de mobiele telefoon was voordat de iPhone werd gepresenteerd."

Bron:The Sunday Times