2min Devices

Elektronicawinkelketen BCC failliet: doorstart onzeker -update

Elektronicawinkelketen BCC failliet: doorstart onzeker -update

Update 22/9, 12u50, Laura Herijgers: Het faillissement van de elektroketen BCC werd gisterenmiddag al uitgesproken. Alle jobs sneuvelen als de curatoren er niet in slagen een doorstart te maken.

Het nieuws wordt bevestigt door een woordvoerster van de rechtbank van Amsterdam aan RTL Nieuws. De bijna 1.000 medewerkers van de keten werden deze ochtend ingelicht, kan het NOS melden op basis van een interne e-mail. Zij komen hierdoor in een periode van jobonzekerheid, maar zelfs met een doorstart kan slechts een klein deel van de banen worden behouden.

Origineel 22/9, 10u59, Floris Hulshoff Pol: De elektronicawinkelketen BCC heeft faillissement aangevraagd. De winkelketen kon het niet bolwerken tegen online retailers als Bol.com en Coolblue. Of er een nieuwe doorstart komt, is twijfelachtig.

Het ging al langere tijd slecht met elektronicawinkels van BCC en vorige week werd om die reden al uitstel van betaling aangevraagd. Naast de sterke concurrentie van online retailers als Bol.com en Coolblue, heeft het bedrijf ook veel last gehad van economische factoren. Denk aan de verplichte winkelsluitingen tijdens de pandemie en de toegenomen kosten van de afgelopen jaren.

Daarnaast verkeerde ook moederbedrijf Mirage Retail Group (MRG), ook eigenaar van Blokker en Intertoys, in de problemen. Een eerder aangekondigde beursgang werd afgeblazen en de diverse winkels gingen daarna in de etalage.

Mogelijke doorstart

Een eerdere reorganisatie eerder dit jaar wat het sluiten van enkele vestigingen tot gevolg had, hebben uiteindelijk niet kunnen baten. Bij BCC, met 58 winkels, een hoofdkantoor en een webshop, werken nu ongeveer nog 1.000 mensen.

Met het faillissement kunnen de bewindvoerder kijken naar een mogelijke doorstart. Hierdoor zou een deel van de werknemers hun baan kunnen behouden. De bewindvoerders hebben hier echter nog geen uitspraken over gedaan.

De winkels van BCC blijven vooralsnog gewoon open.

Lees ook: Elektroketen BCC vraagt uitstel van betaling en maakt nieuw plan om kosten te drukken