2min

De rechter heeft op verzoek van de curator de winkelketens Dixons, iCentre en MyCom failliet verklaard, het eerdere uitstel van betaling is nu niet meer van kracht. Hoewel de winkelketens nu failliet zijn blijft de curator wel werken aan een doorstart, in de tussentijd blijven de winkels ook gewoon open en blijft het personeel aan het werk.

De curator heeft in een e-mail aan alle 1200 werknemers bekendgemaakt dat de winkelketens nu failliet zijn, maar hij laat ook weten dat dit met name van technische aard is, het betekent niet dat een doorstart onmogelijk is. De BAS Group bestaat uit meerdere BV’s en een groot aantal daarvan zijn nu failliet maar nog niet allemaal. De vennootschappen B.A.S. Computers en Componenten B.V., Dixons B.V., MyCom Nederland B.V. en The Retail Company B.V. zijn nu failliet verklaard door de rechter.

De curator heeft wel laten weten dat er op korte termijn meer informatie volgt over een mogelijke doorstart, tot die tijd wordt van het personeel verwacht dat ze hun werk blijven doen. Consumenten doen er verstandig aan op dit moment alleen producten in de winkel te kopen en geen aanbetalingen te doen. Voor de vaste klanten van de winkelketens is het nog even de vraag of hun garantie straks worden overgenomen bij een doorstart of dat deze komt te vervallen.

Tot op heden heeft alleen de oprichter van de BAS Group, Steven Bakker, zich openlijk gemeld als kandidaat om zijn bedrijf terug te kopen. Of er nog andere geïnteresseerde partijen zijn is onduidelijk.