1 min

Niet alleen Samsung ziet een stijging van de winst in het tweede kwartaal van 2016, ook een andere Zuid-Koreaanse hardwarefabrikant, LG, boekt hoge winsten. Vooral de verkoop van witgoed en televisies was hiervoor verantwoordelijk.

LG boekte in het tweede kwartaal een winst van zo’n 456 miljoen euro. Dat is iets minder dan verwacht, analisten voorspelden een winst van 466 miljoen euro, maar alsnog betreft het een flinke stijging ten opzichte van vorig jaar. In het tweede kwartaal van 2015 werd er namelijk een winst van 189 miljoen euro geboekt.

Analisten van Reuters stellen dat de hoge winstcijfers voortkomen uit een flinke groei in de verkopen van witgoed. Vooral het buitengewoon warme weer in een aantal markten heeft geleid tot een groei in de verkoop van airconditioners. De winst is verder gegroeid door grote sportevenementen, zoals het EK Voetbal in Frankrijk. Dit soort evenementen zijn vaak goed voor extra verkopen.

Het nieuws komt op de hielen van een bericht dat LG zijn smartphonetak gaat herorganiseren. Dat komt door de tegenvallende verkopen van de G5 (review), waarvan het bedrijf hoge verwachtingen had. Analisten van Reuters gaan er vanuit dat de winst komend kwartaal zal dalen, mede door de tegenvallende smartphone verkopen.