1 min

Tags in dit artikel

, ,

Accenture steekt een half miljoen euro in het Nederlandse bedrijf RoboValley. Het initiatief van de Technische Universiteit Delft dient als een ‘innovatiehub’ voor de ontwikkeling van robotica. Naast de investering, tekenen RoboValley en Accenture voor een partnerschap dat minstens vijf jaar duurt.

De bedoeling is om samen "internationaal onderzoek naar robots en de ontwikkeling en het delen van kennis" te faciliteren. Gezamenlijk willen ze uitzoeken hoe robotica het beste in grote bedrijven geïntegreerd kan worden. Verder zijn ze van plan innovatieworkshops te organiseren met klanten om nieuwe toepassingen van robotica te verkennen.

RoboValley is gevestigd in de TU Delft en huisvest 170 wetenschappers. Die werken samen met experts, ondernemers en politici aan de ontwikkeling van robots voor zowel de publieke als private sector. Op dit moment biedt het de ruimte aan dertig startups en de komende tien jaar zou het meer dan 15.000 banen scheppen.

Accenture is een dienstverleningsbedrijf dat klanten in meer dan 120 landen heeft. Door deze samenwerking krijgt RoboValley toegang tot een gigantisch klantenbestand, dat de ontwikkeling een extra boost kan geven.