1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Wearablefabrikant Fitbit is in de Verenigde Staten voor de rechter gedaagd. Het gaat om een class-action zaak, die in 2015 al aangespannen werd. Gebruikers waren van mening dat Fitbit onterechte claims maakt op de verpakking. Vandaag heeft de rechter besloten dat de zaak inderdaad plaats kan vinden.

Fibit zou bewust foute informatie op de verpakking van zijn producten zetten. Het schrijft op de verpakking van de Flex-producten dat het de uren die een gebruiker slaapt, het aantal keren dat iemand wakker wordt en de algemene slaapkwaliteit meet. Dat zou niet kloppen: uit onderzoek voor de zaak bleek dat het gemiddeld 67 minuten te veel slaap meet.

Dat zou vooral komen omdat de technologie gebruik maakt van een zogenaamde accelerometer. Dat zou niet accuraat kunnen meten hoe lang en goed iemand geslapen heeft.

Eerder vroeg Fitbit om een seponering van de zaak. Het was van mening dat de informatie op basis waarvan de rechtszaak is aangespannen foutief is en gebaseerd op "slechte wetenschap". De rechter stelt dat het bedrijf nu moet aantonen dat de claims daadwerkelijk niet kloppen.

"We zijn van zins ons krachtig te verdedigen en aan te tonen dat de zaak een basis heeft" schrijft Fitbit in een reactie op de beslissing van de rechter.