1 min

Lenovo heeft bekendgemaakt dat het bedrijf het afgelopen kwartaal een stuk minder pc’s en smartphones heeft verkocht dan in dezelfde periode een jaar geleden. In vergelijking tot een kwartaal eerder zijn de cijfers wel weer wat beter. Lenovo lijkt zichzelf minder als een budgetspeler te willen positioneren.

Lenovo zag het afgelopen kwartaal zijn pc-verkopen met 3 procent dalen, maar op de smartphonemarkt gingen de verkoopcijfers veel harder omlaag, het bedrijf verkocht maar liefst 31 procent minder smartphones dan een jaar eerder.

Lenovo reageert zelf op de cijfers door te stellen dat het minder focust legt op de budget-smartphones maar meer bezig is met het produceren van high-end smartphones. Het gevolg daarvan is dat de verkoopcijfers omlaag gaan maar de gemiddelde verkoopprijs en de winstgevendheid omhoog gaat.

Het afgelopen kwartaal verkocht Lenovo in totaal 11,2 miljoen smartphones, het gaat daarbij om Lenovo en Motorola-smartphones samen. Het aantal verkochte pc’s daalde met 2 procent tot 13,2 miljoen exemplaren. De omzet van Lenovo is met 10,05 miljard dollar zo’n 6 procent lager dan een jaar eerder, terwijl de winst met 64 procent is gestegen tot 173 miljoen dollar.

Wel is de winst een beetje vertekend doordat het bedrijf een kantoor heeft verkocht in Beijing voor 132 miljoen dollar

Dit najaar moet de nieuwe Moto Z-serie in Europa beschikbaar gaan komen, deze nieuwe Motorola-smartphones zijn net als die van LG modulair en kunnen worden uitgebreid door er accessoires achterop te klikken. Het Chinese bedrijf heeft hoge verwachtingen van de Z-serie.