2min Devices

Motorola ziet verkoop smartphones met 30 procent dalen

Motorola heeft het afgelopen kwartaal 30 procent minder smartphones verkocht dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Volgens Lenovo, het moederbedrijf van Motorola, heeft dat te maken met het uitstellen van nieuwe modellen en wat voorraadproblemen bij de fabrikant. De komende kwartalen moeten weer beter worden nu Motorola een hele nieuwe serie heeft gepresenteerd.

De concurrentie aan de onderkant van de markt neemt de afgelopen jaren ook steeds verder toe en ook daar heeft Motorola last van. De eerste Moto G was absoluut geniaal als er wordt gekeken naar de prijs/prestatie verhouding en heeft ervoor gezorgd dat veel goedkopere smartphones nu worden geleverd met veel betere hardware.

Nu meer fabrikanten ervoor kiezen om betere smartphones te leveren in het goedkope segment heeft Motorola ook meer last van de concurrentie. Dat in combinatie met het uitstellen van de nieuwe modellen en wat voorraadproblemen zorgt ervoor dat de verkoop van Motorola-smartphones is gedaald. In totaal verkocht Motorola het afgelopen kwartaal zo’n 5,9 miljoen exemplaren, een daling van iets meer dan 30 procent.

Wel zijn afgelopen maand de nieuwe Moto G gepresenteerd en verschijnen in september de nieuwe Moto X Style en Moto X Play. Mogelijk kondigt het bedrijf op de IFA in Berlijn begin september nog een nieuwe Moto E en Moto 360 (smartwatch) aan.

Met een compleet nieuwe line-up zou de verkoop van Motorola-smartphones in elk geval weer moeten gaan stijgen. Onderaan de streep boekte de mobiele divisie van Lenovo een verlies van 292 miljoen dollar, Lenovo zelf draaide ook een minder goed kwartaal en heeft inmiddels een ontslagronde aangekondigd.