Synology heeft een complete eigen Officepakket in ontwikkeling, deze draait volledig zelfstandig op een van de NAS-servers van het bedrijf en biedt de mogelijkheid aan bedrijven om alle data in huis te verwerken. Bedrijven worden nu steeds vaker geconverteerd naar Office 365, de cloudomgeving van Microsoft Office, bedrijven die dat niet willen kunnen binnenkort kiezen voor een Synology NAS met Office.

Synology ziet voor de NAS een prima toekomst weggelegd als platform om productief op te kunnen werken. Het is een trend aan het worden dat steeds meer software zich naar de cloud verplaatst of zichzelf opnieuw uitvindt als clouddienst. Hierdoor wordt de data van de gebruiker in de cloud van een extern bedrijf opgeslagen, iets wat niet altijd wenselijk is.

Synology wil daarop inspelen door de eindgebruiker of het bedrijf de volledige controle te geven over waar hun data wordt verwerkt en opgeslagen. Dit kan straks op een Synology NAS die op elke gewenste locatie geplaatst kan worden, binnen een kantooromgeving maar ook in een eigen datacenter.

Voor veel bedrijven zullen Google Docs of Microsoft Office 365 prima werken, maar er zijn bedrijven die werken met zeer gevoelige informatie en liever hun data in eigen beheer houden.

De officeproducten van Synology bestaan op dit moment uit een tekstverwerker en een spreadsheet-applicatie. Deze zijn in beta beschikbaar, maar moeten later dit jaar de definitieve status krijgen. Verder is er nog een chatapplicatie waardoor je contact kan houden met co-auteurs als je gezamenlijk een document bewerkt.