Zoals verwacht, heeft Apple uitnodigingen verstuurd voor een speciaal evenement dat het op 27 oktober in Cupertino gaat organiseren. Het heeft er alle schijn van dat het bedrijf dan een aantal nieuwe Macs gaat onthullen.

Die conclusie trekt onder meer technologiewebsite The Verge, op basis van de woorden die staan op de uitnodiging. Daarop valt namelijk “hello again” te lezen, een referentie naar de eerste introductie van een Mac in 1984. Dat ging toen eenvoudigweg met het woord “hello”. De verwachting is dat het ditmaal gaat om de onthulling van een nieuwe MacBook Pro, die sinds juni 2012 geen grote update meer gehad heeft – dat zou ook meteen de “hello again” verklaren. In juni 2014 heeft Apple nog wel de processor vernieuwd, maar ook dat is alweer een hele tijd geleden.

De afgelopen weken en maanden zijn er veel geruchten geweest over een nieuwe MacBook Pro. Zo hoorden we dat die geen functieknoppen meer zou krijgen. In plaats daarvan zou de nieuwe MacBook Pro een OLED touchscreen krijgen, over de volledige lengte van de laptop. Die balk zou symbolen laten zien, afhankelijk van het programma dat de gebruiker van de Mac op dat moment in gebruik heeft.

Andere geruchten stellen dat Apple de nieuwe MacBook Pro gaat voorzien van enkel USB-C poorten en Thunderbolt 3-ingangen. Daarmee zou de immer aanwezige USB-ingang net als bij de gewone Mac verdwijnen. Verder is er een gerucht dat men in de toekomst van plan is de laptops te voorzien van een speciaal e-ink toetsenbord, dat meerdere toetsen weer kan geven.

Of Apple ook met nieuwe iMacs, Mac mini’s, Mac Pro’s of Macbook Air-modellen gaat komen is nog onduidelijk, maar de hele Mac-lineup kan op zich wel een update gebruiken.