1 min

De afgelopen weken zijn er enorm veel geruchten rondom Samsung, voornamelijk over de toekomstige mobiele strategie van het bedrijf. Na het hele debacle met de Galaxy Note 7, die uiteindelijk compleet is geschrapt, moet het bedrijf goed nadenken over de toekomstige strategie. Het lijkt er echter op dat er geen grote wijzigingen worden gemaakt, de Galaxy S8 en de Note8 staan gewoon op de planning voor 2017.

In Zuid-Korea heeft Samsung een actie op touw gezet voor kopers van de Galaxy Note 7, die kunnen hun toestel nu inruilen voor een Galaxy S7 of Galaxy S7 Edge en krijgen extra korting als ze volgend jaar upgraden naar de Galaxy S8 of Note 8. Waarmee Samsung indirect dus bevestigd dat er een Note 8 gaat komen.

Daarmee zijn de geruchten dat Samsung de Note-serie de nek om zou draaien ook meteen ontkracht. Samsung gaat gewoon door volgens plan en rekent er waarschijnlijk op dat de imagoschade die de Note 7 heeft aangericht weer net zo snel ongedaan kan worden gemaakt als het bedrijf weer nieuwe innovatieve producten introduceert zonder problemen. Wellicht dat kopers tegenwoordig beter in staat zijn om dit te zien als een incident met één toestel en niet als een structureel probleem.

Aangezien dergelijke situaties niet heel vaak voorkomen is dat echter moeilijk te voorspellen, dat wordt pas duidelijk als de Galaxy S8 in de verkoop gaat.