‘Apple werkt aan draadloos oplaadbare iPhone’

‘Apple werkt aan draadloos oplaadbare iPhone’

Apple werkt al enige tijd hard aan de ontwikkeling van de iPhone 8. Van het apparaat worden grote innovaties verwacht, omdat als het toestel uitkomt in september 2017, de iPhone precies tien jaar bestaat. Dat niet alleen, tegen die tijd ziet het apparaat er al meer dan drie jaar hetzelfde uit, waarmee het ook hoog tijd wordt voor aanpassingen. Een nieuw gerucht gaat over een interne aanpassing.

Volgens bronnen van de Nikkei Asian Review, een doorgaans betrouwbaar Aziatisch nieuwsmedium, werkt Apple-fabrikant Foxconn aan de ontwikkeling van draadloos laden. “Of de feature het schopt tot de vernieuwde apparaten van Apple hangt er vanaf of Foxconn de opbrengsten ook voldoende op kan krikken”, stelt de bron van Nikkei.

Met die opbrengsten wordt gerefereerd naar de productie. Sommige componenten die draadloos laden mogelijk maken zijn ingewikkeld om te maken en om die reden kiezen veel fabrikanten er nog niet voor om de technologie naar hun smartphones te brengen. Doordat ze zo moeilijk te maken zijn, mislukken namelijk relatief grote aantallen tijdens de productie en pas als dat risico wegvalt, worden de componenten geïntegreerd.

Zoiets lijkt nu ook gaande te zijn bij Apple, dat probeert de iPhone flink te veranderen om de teruglopende verkopen om te keren naar stijgende verkoopcijfers. Het gerucht gaat dat het toestel een glazen achterkant en een metalen frame krijgt, zoals de oude iPhone 4 dat had. Tegelijk moet er een OLED-scherm geïntegreerd worden en zou dit een edge-to-edge display worden.